Προκήρυξη 1ου Διαγωνισμού Παιδικής Ποντιακής Γαστρονομίας | Ένωση Ποντίων Πολίχνης

Αυτά μας ενώνουν: οι ρίζες μας, τα βιώματά μας,
τα ακούσματά μας, τα αντέτια μας.

Προκήρυξη 1ου Διαγωνισμού Παιδικής Ποντιακής Γαστρονομίας | Ένωση Ποντίων Πολίχνης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ

 

Φέτος, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης γιορτάζει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Για το λόγο αυτό έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, ώστε να τιμήσουμε την ίδρυση και την ιστορία του Συλλόγου μας. Οι δράσεις επικεντρώνονται στην ανάδειξη του ποντιακού πολιτισμού σε ένα ευρύ φάσμα που περικλείει το χορό, τη γλώσσα, τη μουσική, την ποντιακή διατροφή και ποντιακή κουζίνα, καθώς και δράσεις εθελοντισμού.


Με την παρούσα Προκήρυξη ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του 1ου Διαγωνισμού Παιδικής Ποντιακής Γαστρονομίας, που θα λάβει χώρα στις 11 Ιουνίου 2022, στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου (Πολίχνη), στις 17:30.


Στόχος του Διαγωνισμού είναι η προβολή της ποντιακής κουζίνας, σημαντικό πολιτιστικό στοιχείο της καθημερινής ζωής των προγόνων μας και η διατήρησή του στο χρόνο. Μέσω της διασκέδασης και του υγιούς ανταγωνισμού, προσδοκούμε οι νέες γενιές να γνωρίσουν τη διαδικασία της προετοιμασίας, της παρασκευής, αλλά και τα διατροφικά οφέλη της ποντιακής κουζίνας.


Η πρόσκλησή μάς για συμμετοχή στον 1ο Διαγωνισμό Παιδικής Ποντιακής Γαστρονομίας απευθύνεται σε όλα τα Ποντιακά Σωματεία, αλλά και σε όποια ομάδα επιθυμεί να διαγωνιστεί (ισχύουν οι ίδιοι όροι διαγωνισμού, παιδιά+ 2 ενήλικες).

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

  • Η προετοιμασία και η μαγειρική θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά στο χώρο της εκδήλωσης.
  • Η κάθε συμμετέχουσα ομάδα θα πρέπει να απαρτίζεται από παιδιά (6 – 16 ετών) και δύο ενήλικες.
  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρουσιάσουν ένα φαγητό ή έδεσμα αναφέροντας την περιοχή του Πόντου από την οποία προέρχεται.
  • Οι συνταγές θα πρέπει είναι παραδοσιακές ποντιακές.
  • Η κάθε συνταγή θα παρουσιαστεί στο τέλος του διαγωνισμού στους κριτές, όμορφα  τοποθετημένη και στολισμένη, καθώς τα κριτήρια ανάδειξης των νικητών θα είναι η γεύση και η εμφάνιση/στήσιμο του πιάτου.
  • Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να παρασκευάσουν, εκτός από το πιάτο που θα παρουσιάσουν στην κριτική επιτροπή, επιπλέον ποσότητα και για το κοινό που θα παρακολουθεί τη διαδικασία, εφόσον το κοινό με την ψήφο του θα συμμετάσχει στην ανάδειξη των καλύτερων προσπαθειών.
  • Οι διαγωνιζόμενοι -μαζί με τη συμμετοχή τους- θα πρέπει να στείλουν τη συνταγή τους, με την ακριβή ποσότητα υλικών και την ακριβή εκτέλεσή της.

Στο τέλος της διαδικασίας θα βραβευθούν δύο συνταγές από την κριτική επιτροπή και μία θα αναδειχθεί από το κοινό.


Κατάθεση συμμετοχών και συνταγών έως τις 30 Μαΐου 2022, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα συμμετοχής. Σημειώνουμε πως έπειτα από την κατάθεση της συμμετοχής σας, τυχούσες αλλαγές δεν γίνονται δεκτές. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 2310 666 810 ή μέσω e mail στο pontioipolichnis@hotmail.com.


Με μεγάλη χαρά, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου μας, να μαγειρέψουμε μαζί με τα παιδιά μας τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων μας, συμβάλλοντας στην ανάδειξη και στη συνέχεια της ποντιακής κουζίνας.

 

Για το διοικητικό συμβούλιο υπογράφουν η πρόεδρος Π. Πολυματίδου & η γραμματέας Μ. Ασλανίδου

11 Ιούνιος 2022

17:30

Πρώην Στρατόπεδο Καρατασίου, Πολίχνη

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.