13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ& ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023

Αυτά μας ενώνουν: οι ρίζες μας, τα βιώματά μας,
τα ακούσματά μας, τα αντέτια μας.

13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ& ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023

13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ& ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023

Την Παρασκευή 12 το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου & την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει το 13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΙΑ» 2023 Ελληνικών χορών με στόχο ένα ξεχωριστό και μοναδικό «ταξίδι» στην πολιτιστική μας παράδοση αλλά και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία..

    Στην περιοχή της Νέας Πολιτείας Ευόσμου Θεσσαλονίκης, το πλέον δυναμικό και αναπτυσσόμενο οικιστικά και πληθυσμιακά κομμάτι του Ευόσμου γίνεται κάθε χρόνο το σταυροδρόμι και ο τόπος συνάντησης των πολιτιστικών φορέων αλλά και των πολιτών, των νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Μέσα από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που πραγματοποιούνται, έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γευτούμε την ομορφιά της πολιτιστικής δημιουργίας αλλά και της γνήσιας ψυχαγωγίας.

   Το "13ο Πανελλήνιο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Κυρίλλεια & Μεθόδεια 2023" θα είναι 3-ήμερο, από τις 12/05 έως τις 14/05/2023, συμπεριλαμβάνοντας πληθώρα εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων:

  Παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων με παραδοσιακούς χορούς καθώς και χορευτικών συγκροτημάτων με λαϊκούς και ξένους χορούς

   Μετά τις παρουσιάσεις κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα ακολουθεί γλέντι σύμφωνα με την θεματική ενότητα

   Παρουσίαση σύγχρονων χορών αλλά και latin από τα τμήματα του συλλόγου μας.

    Έχουν προγραμματιστεί επίσης εκδηλώσεις για τα παιδιά από τις μεσημεριανές ώρες, όπως καραγκιόζη και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης , κυνήγι θησαυρού, αγώνες σκάκι αλλά και έκθεση ζωγραφικής-εικαστικών με θεματική ενότητα.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι:

Σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να συναντηθούν πολιτιστικοί σύλλογοι και χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες γωνιές της χώρας, να χορέψουν, να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες και να γνωριστούν σε ένα μεγάλο χορευτικό κύκλο.

Η πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Η σύσφιξη των σχέσεων των πολιτιστικών συλλόγων

Η παρουσίαση των δράσεων και η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς που προάγουν οι συμμετέχοντες πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελώντας κοιτίδες πολιτισμού και τόπους δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου μικρών και μεγάλων.

   Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων για κάθε ημέρα του φεστιβάλ θα αναρτηθεί μετά το πέρας της εκδήλωσης ενδιαφέροντος των πολιτιστικών φορέων.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ         

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

GALLERY


 

Πηγή

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.