Εικαστική έκθεση «Κουκούλι μνήμης» της Κατερίνας Ξυπολίτου στο Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

Αυτά μας ενώνουν: οι ρίζες μας, τα βιώματά μας,
τα ακούσματά μας, τα αντέτια μας.

Εικαστική έκθεση «Κουκούλι μνήμης» της Κατερίνας Ξυπολίτου στο Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

Η έκθεση «Κουκούλι μνήμης» της εικαστικού Κατερίνας Ξυπολίτου εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, «Η Δύναμη των Μουσείων». Η εικαστικός, αναζητώντας τις ρίζες της, κάνει μια σειρά από σύγχρονα έργα τέχνης με κλωστή, χαρτί και σχέδια με μολύβι και συνομιλεί με τη μόνιμη συλλογή του μουσείου.

Σύμφωνα με την επιμελήτρια της έκθεσης δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου:

Η πορεία του χρόνου στο έργο της Κατερίνας Ξυπολίτου είναι αντίστροφη. Το μέλλον έχει συντελεσθεί και ταξιδεύει προς το παρελθόν. Εκεί συναντά τις γυναίκες της οικογένειάς της και συν-δημιουργεί οργανικές δομές γράφοντας μια ιστορία, μια αφήγηση. Σε όλη τη σειρά των έργων η Κατερίνα Ξυπολίτου δημιουργεί έναν ατομικό εικαστικό κόσμο ανάμεσα στη μνήμη και τη φαντασία. Μας προτρέπει να αφήσουμε τον χρόνο να φανταστεί. Και ίσως έτσι ανακαλύψουμε την κρυμμένη πληροφορία που λείπει από τη μνήμη.

H Κατερίνα Ξυπολίτου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, στο Τμήμα Ζωγραφικής με δάσκαλο τον Δ. Κοντό. Η δουλειά της περιλαμβάνει σχέδια, λάδια, ακρυλικά, μικτές τεχνικές και κατασκευές. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και στη Μύρινα της Λήμνου. Η δουλειά της έχει παρουσιασθεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εγκαίνια: 19 Μαΐου 2022, 18:00-20:00. Ξενάγηση από την εικαστικό και την επιμελήτρια της έκθεσης. Διάρκεια έκθεσης: 19 Μαΐου - 3 Ιουνίου 2022 

Επιμέλεια: δρ. Βίκυ Κερτεμελίδου.

 

Πηγή: www.efxinospontos.gr

19 Μάιος 2022

18:00

Δωρεάν

Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Θεσσαλονίκη

Εικαστική έκθεση «Κουκούλι μνήμης» της Κατερίνας Ξυπολίτου στο Μουσείο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.