Αγγελόπουλος Γιώργος

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Αγγελόπουλος Γιώργος

Αγγελόπουλος Γιώργος
Αγγελόπουλος
Γιώργος
Τραγούδι

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γεννήθηκε το 1983 στην Πατρα. Στα δεκατέσσερά του χρόνια, ξεκινά μαθήματα βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο το Δημήτρη Γαλάνη και στα εικοσιένα του λαμβάνει το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Από τότε έχει υπηρετήσει σε αρκετούς ιερούς ναούς ως πρωτοψάλτης. Την ίδια περίοδο αρχίζει η φοίτησή του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, στην Άρτα. Στη Σχολή, ακολουθεί τον τομέα της φωνητικής όπου μαθητεύει κοντά σε σπουδαίους δασκάλους(Χρήστος Ζώτος, Παναγιώτης Λάλεζας, Χρήστος Τζιτζιμίκας και Μάνος Κουτσαγγελίδης). Εκεί έρχεται σε επαφή με την κλασική θεωρία καθώς και με την αρμονία των λαϊκών δρόμων. Την περίοδο αυτή, παράλληλα με τη φοίτησή του, ξεκινά η επαγγελματική του ενασχόληση με το δημοτικό τραγούδι. Στο ενεργητικό του έχει πληθώρα συνεργασιών με εξαίρετους μουσικούς όπως τους Χρήστο Ζώτο, Γιώργο Φλούδα, Στάθη Κουκουλάρη Γιώργο Μαρινάκη, Μάνο Αχαλινωτόπουλο, Γιώργο Κωτσίνη, Νίκο Φιλιππίδη, Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο, Σταύρο Κουσκουρίδα, Αποστόλη Βαγγελάκη, Θοδωρή Τασούλα, Θωμά Κωσταντίνου, Αρετή Κετιμέ, Κώστα Μερετάκη και πολλούς άλλους.

Ακόμα έχει αρκετές συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως στην ΕΡΤ, «μουσική παράδοση» με τον Παναγιώτη Μυλωνά, στο Τηλεάστυ «μουσικό σεργιάνι» με τον Παντελή Σούλι, στον Άλφα σε πρόγραμμα με αφορμή την γιορτή της Παναγίας και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Πέδες», στο «Αλάτι της γης» με το Λάμπρο Λιάβα και σε άλλες εκπομπές. Επιπλέον έχει λάβει μέρος στο σεμινάριο που συνδιοργάνωσε το Τμήμα Μουσικών σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και η Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων με θέμα «η τέχνη της Τζάζ και η νησιωτικη μουσική παράδοση».

Η πρώτη του επαφή με τη διδασκαλία έρχεται το έτος 2008, όταν ξεκινά να διδάσκει θεωρία της λαϊκής μουσικής και δημοτικό τραγούδι στη Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου ενώ, από το Σεπτέμβριο του 2009, αρχίζει η συνεργασία του με το «Σχολείον Ψαλτικής» στο Μαρούσι Αττικής ως δάσκαλος παραδοσιακού τραγουδιού. Σε σχέση με την διδασκαλία, το 2019 εργάζεται ως αναπληρωτής δάσκαλος μουσικής, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ το διάστημα 2021 - 2022 ως αναπληρωτής μουσικός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τέλος, παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με θέμα «ερμηνεία και εκτέλεση της παραδοσιακής μουσικής».

 

 *Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.