Ο Αλεξόπουλος Χαράλαμπος έχει καταγωγή από την ιστορική Νέα Φιγαλεία Ηλείας (Πελοπόννησος). Ξεκινά την ενασχόλησή του με την παραδοσιακή μουσική στην ηλικία των 11 ετών και αργότερα στην ηλικία των 17 ετών ασχολείται και επαγγελματικά. Επιρροή για το ξεκίνημά του αποτέλεσε ο μετέπειτα δάσκαλός του στη Βυζαντινή Μουσική, Γεώργιος Στέρπης.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με τον σπουδαίο δάσκαλο και φίλο του Ανδρέα Παπά, όπου τον βοήθησε να αντιληφθεί με διαφορετική ματιά τα κρουστά και τον τρόπο παιξίματος.
Στο ενεργητικό του έχει πολλές συνεργασίες. Κάποιες από αυτές είναι με τον δάσκαλό του στα κρουστά π. Άγγελο Κυριάκο, με τον Ανδρέα Νιάρχο στη φλογέρα, με την οικογένεια Φιλιππίδη, με τον κ. Κώστα Παυλόπουλο και με πολλούς άλλους.
Ακόμα αποτέλεσε μέλος του παραδοσιακού συγκροτήματος «Το Ασκέρι» όπου δραστηριοποιείται ακόμη στην περιοχή της Βοιωτίας και Εύβοιας, καθώς και συνεργάτης της σχολής όπου και έμαθε κρουστά, της Σχολής Εκκλησιαστικής και Παραδοσιακής Μουσικής Σχηματαρίου. Το εύρος δραστηριότητας του ως μουσικός είναι, κυρίως, γλέντια, παραδοσιακά φεστιβάλ και κάποια γυρίσματα στην εκπομπή του κ. Χρήστου Μυλωνά στο κανάλι της Βουλής.
*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.