Γατσέλος Χρήστος

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Γατσέλος Χρήστος

Γατσέλος Χρήστος
Γατσέλος
Χρήστος
Τραγούδι

Ο Γατσέλος Χρήστος γεννήθηκε στην Λάιστα Ζαγορίου από γονείς Σαρακατσάνους κτηνοτρόφους. Σχολείο και γυμνάσιο πήγε στο νομό Πρέβεζας διότι εκεί ξεχείμαζαν οι Σαρακατσάνοι με τα κοπάδια τους.

Το 1974 σε ηλίκια 17 ετών πηγαίνει στην Αθήνα και σαν νέος τραγουδιστής μαθητεύει δίπλα στο Δημήτρη Ζάχο και τον οργανοπαίχτη παραδοσιακού κλαρίνου Βαγγέλη Σούκα. Το ξεκίνημά του και την μετέπειτα πορεία του την οφείλει στο στιχουργό Λάκη Τσώλη, ο οποίος γράφει και τα πρώτα του τραγούδια τις αρχές του 1975. Στη συνέχεια ακολουθεί η συνεργασία του με τον αείμνηστο Αλέκο Κιτσάκη και άλλους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής.

Μετά το στρατό εργάζεται για τρία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, στο κέντρο Ψαθά, με τον Γρηγόρη Καψάλη στο κλαρίνο, που έμελλε να είναι και μόνιμος συνεργάτης του για 15  χρόνια. Στο ενεργητικό του απαριθμούνται πολλές συμμετοχές σε εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και συνεργασίες με πολλούς από τους γνωστούς οργανοπαίχτες παραδοσιακού κλαρίνου. Σήμερα μένει μόνιμα στα Γιάννενα και συνεργάζεται με  το γιο του Νίκο στο κλαρίνο, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στην οικογένεια μουσικών Καψάλη.  Περιοδεύει με τα τραγόυδια του από όλα τα είδη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με ιδιαίτερη χαρά, αγάπη και τίμη!

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.