Μυλωνάς Δημήτριος

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Μυλωνάς Δημήτριος

Μυλωνάς Δημήτριος
Μυλωνάς
Δημήτριος
Λαγούτο

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, το 1971, ο Δημήτρης Μυλωνάς ξεκίνησε από μικρή ηλικία να πειραματίζεται  με τα έγχορδα, με εργαλείο μια παλιά κιθάρα.

Αν και δεν προέρχεται από «μουσική οικογένεια» , δεν είχε προκαθορισμένα επαγγελματικά βήματα στη μουσική να  ακολουθήσει,  τα ακούσματά του -  το ρεμπέτικο, το ελληνικό δημοτικό και λαϊκό τραγούδι, αλλά και η νησιώτικη παράδοση -  η αγάπη του και το μεράκι του στέκονται οι καλύτεροι μυητές του στον χώρο της μουσικής.

Από το ’90 ξεκινά ως επαγγελματίας μουσικός να εμφανίζεται σε ταβερνάκια της Θεσσαλονίκης, αρχικά ως το «κιθαρίστας» και αργότερα, διευρύνοντας τις συναδελφικές του σχέσεις, συμμετέχει σε ορχήστρες ως «μπουζούκι» σε πολλά στέκια της πόλης. Η συνέχεια της μουσικής του πορείας καθορίζεται καταλυτικά από τα ακούσματα της νησιωτικής ελληνικής παράδοσης. Ο νησιώτης καλλιτέχνης Βαγγέλης Κονιτόπουλος, αλλά και άλλοι ερμηνευτές και οργανοπαίχτες, τον κατηχούν στο λαούτο. Στα πρώτα βήματα της τεχνικής του κατάρτισης στο λαούτο, είχε μέντορα τον λαϊκό κιθαρίστα, Δημήτρη Μυστακίδη.

Συνεχίζοντας την επαγγελματική του δραστηριότητα ως οργανοπαίκτης, έχει συμμετάσχει σε ορχήστρες, όπως του Δρόσου Κουτσοκώστα και τους Ιχνηλάτες της παράδοσης.  

Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις και έχει συνεργαστεί με τον Στάθη Κουκουλάρη, τη Σοφία Κολλητήρη, τη Γλυκερία, τη Dilek Koc,τον Νίκο Χατζόπουλο, την Αρετή Κετιμέ, τον Ματθαίο Τσαχουρίδη. Επίσης έχει συνεργαστεί με τη Ρία Ελληνίδου, τον Παναγιώτη Τουρνά, τη Κατερίνα Δούκα, τον Αλέξανδρο Ζώρα. 

Σήμερα, ο αυτοδίδακτος οργανοπαίκτης λαούτου Δημήτρης Μυλωνάς, συμμετέχει ως μέλος σε ορχήστρες και σχεδόν σε μόνιμη βάση, συνεργάζεται με τον Αστέριο Τράκα, τον Αργύρη Κόκορη, τον Σπύρο Τζιάτζιο, τον Κώστα Αργύρογλου, τη Σοφία Νεοχωρίτου, τον Γιώργο Πετρέλη κ.ά. 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.