Παπαδόπουλος Αντώνης

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Παπαδόπουλος Αντώνης

Παπαδόπουλος Αντώνης
Παπαδόπουλος
Αντώνης
Γκρανκάσα
Κρουστά
Νταούλι
Ντέφι
Ντέφι Ηπειρώτικο/Νταϊρές
Τούμπα
Τουμπελέκι
Τύμπανα

Με καταγωγή από το Δρυόβουνο  Βοίου Ν. Κοζάνης,  ο Αντώνης Παπαδόπουλος,  γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Νεοχώρι Αλεξάνδρειας Ν. Ημαθίας όπου συνεχίζει και σήμερα να ζει. Αν και δεν προέρχεται από μουσική οικογένεια,  από την παιδική του ηλικία  τα παραδοσιακά ακούσματα ασκούν  πάνω του τόση γοητεία ώστε να ξεκινήσει να πειραματίζεται από πολύ νωρίς  με αυτοσχέδια κρουστά όργανα. Παράλληλα εντάχθηκε σε μουσικοχορευτικούς παραδοσιακούς συλλόγους.

Αυτοδίδακτος, συμμετέχει  για πρώτη φορά σε ερασιτεχνικό μουσικό σχήμα στα δεκατρία του χρόνια.  Από τότε η καρδιά του χτυπάει σταθερά στον Ρυθμό της δημοτικής μουσικής και αυτό μας το μεταδίδει σε όλη του την πορεία με την Γκραν Κάσα, το Ντέφι, το Νταούλι, το Τουμπερλέκι  και τα Τύμπανα, τους πιο εκλεκτούς του συνοδοιπόρους.

Από την αρχή της επαγγελματικής του πορείας συνοδεύει ορχήστρες και σχήματα παραδοσιακής μουσικής σε γλέντια και λαϊκά πανηγύρια και εμφανίζεται σε εκδηλώσεις παραδοσιακής μουσικής  με τοπικό,  πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε επίσης σε δεκάδες δισκογραφικές παραγωγές και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Αλάτι της Γης  και ο Τόπος και το Τραγούδι με τον Γιώργο Μελίκη.

Την μουσική του πορεία σηματοδότησε η σταθερή του και πολύχρονη συνεργασία με τον Δημήτρη Παράσχο  στο μουσικό του σχήμα, στο οποίο παράλληλα συμμετέχουν οι Γιάννης Κάλλας, Πέτρος Πιπιλιάρης, Θωμάς Γρηγορόπουλος και Θοδωρής Σιταράς.

Παράλληλα  καταγράφει στο ενεργητικό του συνεργασίες με ιδιαίτερα καταξιωμένους μουσικούς μερικοί από τους οποίους είναι οι  Πετρολούκας Χαλκιάς, Γρηγόρης Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Θωμάς Χαλιγιάννης, Λευτέρης Σαρέας, Κώστας Βέρδης, Γιώργος Κοτσίνης, Σταύρος Καψάλης, Μάκης Τσίκος, Σταύρος Τσίκος, Κώστας Ζέρβας, Σταύρος Κουσκουρίδας, Φώτης Καραβιώτης, Γιάννης Δανίτσας, Γιώργιος Μπέτζιος, Κώστας Σμόλικας, Κώστας Ζαραλής, Νίκος Μπούσιος, Γιαννάκης Ζλατάνης, Θανάσης Σέρκος, Αλέκος Ζώρας, Κώστας Τζίμας, Αντώνης Κυρίτσης, Σάββας Σιάτρας, Παναγιώτης Λάλεζας, Χρήστος Τζιτζιμίκας, Γιάννης Παπακώστας, Χρήστος Φωτίου, Γιάννης Λίτσιος, Γιώργος Πατσούρας, Παγώνα Αθανασίου, Κώστας Μήτσης, Χρήστος Ντάγκαλας, Κώστας Νάκας, Βασίλης Σερμπέζης, Σταύρος Μπόνιας, Τασούλα Μαλιαχόβα, Κώστας Γαρέφης, Γιώργος Μανέκας, Στέργιος Δαρδακούλης, Χρήστος Στεργίου, Βαγγέλης Τόρης, Φώτης Τράσιας και πολλοί άλλοι.

Ξεχωριστές στιγμές  η συμμετοχή του στα Μυστικά της Εγνατίας του Νίκου Κυπουργού στο Ηρώδειο και η βράβευση του στο FDF ( Folklor Dance Festival) 2020 στο  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της ομογένειας της Αμερικής.

Ακαταπόνητος εργάτης της μουσικής τέχνης του και με την αγάπη του για την παράδοση να τον εμπνέει πάντα,  επιθυμεί με τον ίδιο ενθουσιασμό να συνεχίζει να προσφέρει, να μαθαίνει  και να εμπλουτίζει την εμπειρία του.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Live Ηπειρώτικα και Γρεβενιώτικα
18
Απρ
2021
21:00
10€

Live streaming

L I V E  "Του γλεντιού και της παρέας ανταμώματα"
 
Παραδοσιακό Γλέντι την Παραμονή Χριστουγέννων!
24
Δεκ
2020
21:00
ΔΩΡΕΑΝ

Online

Ένα γλέντι ανοιχτό για όλον τον κόσμο από τους Φ.Τράσια, Δ. Παράσχο & παρέα εξαιρετικών μουσικών!

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.