Σιταράς Θεόδωρος

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Σιταράς Θεόδωρος

Σιταράς Θεόδωρος
Σιταράς
Θεόδωρος
Τρομπέτα

Ο Θεόδωρος Σιταράς, οργανοπαίκτης τρομπέτας, ξεκίνησε την ενασχόληση με τη μουσική περίπου το 1984, όντας μόνιμο μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Γιαννιτσών και έκτακτο μέλος φιλαρμονικών ομάδων Κουφαλίων, Αλεξάνδρειας, Φλώρινας.

Μερικά χρόνια αργότερα, σε νεαρή ακόμη ηλικία, όντας σπουδαστής, παρέα με τον Παύλο Ματρακούλια, τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη, τον Πεφτουλίδη Ιορδάνη και τον Στοιωάννου Ορέστη, βηματίζει στην παραδοσιακή μουσική μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις, γάμους, πανηγύρια κ.α., όπου τους καλούν.

Οι γνώσεις που αποκτά ο Θεόδωρος, πρώτα από το Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών κι έπειτα από το Κεντρικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, η μαθητεία του δίπλα στον Γιώργο Χαλκιά και η εμπειρία του μέσα από εκδηλώσεις σε συνεργασία με πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους, επικυρώνονται από μία πορεία γεμάτη όχι μόνο από τη μουσική της ελληνικής παράδοσης αλλά και από ήχους τζαζ και κλασσικής μουσικής. Συναντά και τον συναντούν δημοφιλείς εκπρόσωποι του μουσικού στερεώματος της Ελλάδας και συμπράττουν δισκογραφικά.

Μερικοί από αυτούς είναι οι: Νίκος Ζιώγαλας, Αργύρης Μπακιρτζής, Γιώργος Μπαγιώκης. Υπολογίζεται ότι έχει συμμετοχές σε περισσότερους από 30 δισκογραφικά τεκμήρια. Έχει συνεργαστεί επίσης με τους: Κάλλα Ιωάννη, Ζλατάνη Ιωάννη, Φιλιππίδη Νίκο, Σέρκο Αθανάσιο, Ζώρα Αντώνη (Ρίγκο),Γευγελή Κυριάκο (Ντομάτας), Κουρούδη Χρήστο, Χαλιγιάννη Θωμά, Παζαρέντζη Σταύρο, Ψαθά Βαγγέλη, Ψαθά Δημήτρη και πολλούς άλλους.

Επίσης, ο Θεόδωρος Σιταράς, έχει διδάξει την τρομπέτα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα Μουσικά Σχολεία, ,επί σειρά ετών.

Σήμερα, έχοντας δηλώσει μουσικό "παρών" σχεδόν σε κάθε μεριά του πλανήτη, είναι μόνιμο μέλος του σχήματος του Δημήτρη Παράσχου, μαζί με τον Πέτρο Πιπιλιάρη, τον Αντώνη Παπαδόπουλο και τον Θωμά Γρηγορόπουλο. Περιστασιακά, συνεργάζεται και με τον Ρυθμό και Μελωδία, τον Βαγγέλη Ψαθά, τον Φώτη Καραβιώτη, τον Πεφτουλίδη Κυριάκο, τον Καλτσίδη Νίκο, τη Φανφάρα Θεσσαλονίκης.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

 

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Γλέντι με χάλκινα και βιολιά στο Αργυροπούλι Λάρισας την 25η Μαρτίου
25
Μαρ
2023
16:00

Το χωριό Αργυροπούλι, φέτος την ημέρα της Eθνικής Eπετείου της 25ης Μαρτίου, σας επιφυλάσσει ένα αξέχαστο γλέντι με χάλκινα και βιολιά!

Ιn Thessaloniki Culture Festival
12
Μαρ
2023
19:00
10 €

Το 1 ο In Thessaloniki Culture Festival έρχεται στις 12 Μαρτίου στα Λαδάδικα, στο κέντρο της πόλης, στο Eightball Club & Live Stage, αναδεικνύοντας την παραδοσιακή μουσική με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μουσικούς!

Η Καστοριά γιορτάζει παραδοσιακά!
10
Νοε
2022
22:00
5€

Prague Live Stage, Καστοριά

Ο προοδευτικός εξωραϊστικός σύλλογος Νέας Λεύκης σας προσκαλεί όλους και όλες στο παραδοσιακό γλέντι που διοργανώνει στις 10 Νοεμβρίου, στις 10 το βράδυ στο PRAGUE Live Stage στη Καστοριά.

Γλέντι στα Νάματα
09
Οκτ
2022
12:00

Στην πλατεία του χωριού

Ένα τέτοιο γλέντι, παραδοσιακό, ανοιχτό για όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και επισκέπτες, διοργανώνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 9 Οκτωβρίου η ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΜΑΤΙΑΝΩΝ "Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ" και μας καλεί να μοιραστούμε τη χαρά της συνάντησης και να συναισθανθούμε την αμεσότητα της ζωντανής μουσικής τους.
 

Σελίδες

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.