Τσιοτίκας Θωμάς

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Τσιοτίκας Θωμάς

Τσιοτίκας Θωμάς
Τσιοτίκας
Θωμάς
Βιολί
Τραγούδι

Ο Τσιοτίκας Θωμάς, έχει την τύχη να κατάγεται από τη μουσική οικογένεια των Τσιοτικαίων. Η ενασχόλησή του με την παραδοσιακή μουσική, εύλογα, ξεκίνησε από την παιδική ηλικία.

Η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Γρεβενών, από όπου κατάγεται, του χάρισαν ατόφια  ακούσματα και βιώματα σε μία εποχή που οι λαϊκοί οργανοπαίκτες αβίαστα συνυπήρχαν σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής του τόπου. Αυτά είναι που στάθηκαν καταλυτικά και στην μετέπειτα προσωπική του πορεία. Φυσικά, στη διαμόρφωση του καλλιτεχνικού του ήθους, συνετέλεσαν και οι δάσκαλοί του,  ο παππούς του, Ζήσης Τσιοτίκας και ο πατέρας του, Λάμπρος Τσιοτίκας.

Η αγάπη του για τη μουσική του τόπου του τον οδήγησαν να παίζει το παραδοσιακό βιολί και πολύ και ικανά. Η διάκρισή του, το 2007, με το πρώτο βραβείο  σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, το καταμαρτυρά.

Έχει συνεργαστεί με αρκετούς καταξιωμένους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής, όπως τον Χρήστο Ντάγκαλα, τον Αθανάσιο Παπαργύρη, τον Κώστα Τζίμα, την Παγώνα Αθανασίου και πολλούς άλλους. Στο ενεργητικό του, επίσης, προστίθενται πολυάριθμες συμμετοχές σε εκδόσεις δισκογραφίας και ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Τσιοτίκας Θωμάς, είναι μέλος παραδοσιακού μουσικού σχήματος με το οποίο δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε θεματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Με βάση την εμπειρία του, έχει διαμορφώσει τη θέση που θέλει την παραδοσιακή μουσική να διατηρείται, κατά το δυνατόν, ατόφια, δηλαδή ανεπηρέαστη από το πέρασμα των χρόνων, χωρίς αλλοιώσεις και να εκφράζεται με αγάπη.

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Gallery
Τσιοτίκας Θωμάς
Τσιοτίκας Θωμάς

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Γλέντι με χάλκινα και βιολιά στο Αργυροπούλι Λάρισας την 25η Μαρτίου
25
Μαρ
2023
16:00

Το χωριό Αργυροπούλι, φέτος την ημέρα της Eθνικής Eπετείου της 25ης Μαρτίου, σας επιφυλάσσει ένα αξέχαστο γλέντι με χάλκινα και βιολιά!

Γλέντι στο Νεόκαστρο Ημαθίας
10
Ιουν
2022
22:00
5€

Νεόκαστρο Ημαθίας

Ο δημοτικός τραγουδιστής από την Ήπειρο, ο κορυφαίος Κώστας Τζίμας, συναντά τους Φώτη Τράσια και Δημήτρη Παράσχο σε μια βραδιά γεμάτη μουσική.

Βλάχικο Γλέντι Θεσσαλονίκη
25
Μάιος
2022
18:00

Σταματίου Ψάλτου 4, Θεσσαλονική

Σύλλογος Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης "Η ΠΙΝΔΟΣ"

ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Γλέντι στον Τύρναβο
24
Μαρ
2022
22:00

Cafe Εν Τυρναβω

Σας περιμένουμε σε ένα παραδοσιακό γλέντι σαν άλλοτε στον Τύρναβο! Θα ανταμώσουμε και θα διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική, τραγούδια και χορό Εν Τυρνάβω!

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.