Ασβεστάς Βασίλης

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Ασβεστάς Βασίλης

Ασβεστάς Βασίλης
Ασβεστάς
Βασίλης

Ο Βασίλης Ασβεστάς γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη Γερμανίας το 1971 και είναι απόφοιτος του  Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας.

Η γνωριμία του με τη λαϊκή παράδοση ξεκινά από τη νηπιακή ηλικία, όπου η βιωματική επαφή με τους Μικρασιάτες πρόσφυγες παππούδες του, αλλά και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, αποτελούν την αφορμή για την ενασχόληση του με την  παράδοση. Από νεαρή ηλικία πραγματοποιεί  πρωτογενή  έρευνα  για  τα έθιμα, τα παιχνίδια, τους  χορούς  και  τις  μουσικές   των  Ελλήνων  της Ανατολής.

 Αρθρογραφεί επί σειρά ετών σε λαογραφικά περιοδικά και εφημερίδες για  θέματα  σχετικά  με  τον λαϊκό χορό ("Αρχείον Πόντου", "Ποντιακή Εστία", "Αργοναύτης" κ.α.), καθώς επίσης ως εισηγητής έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ακόμα το 2021 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: "Τα παιχνίδια των Ελλήνων του Ανατολικού Πόντου και του Κυβερνείου του Καρς κατά την περίοδο 1880-1923.

Διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάριο παραδοσιακών  χορών στην πόλη της Βέροιας με καταξιωμένους χοροδιδασκάλους, ερευνητές και μουσικούς του παραδοσιακού χορού από όλη την Ελλάδα και είναι διαχειριστής της Λαογραφικής Εταιρείας Έρευνας και Διάσωσης της Ελληνικής Παράδοσης "Ηλιοείδεια".  Έχει  αποτελέσει επίσης μέλος της πρώτης επιτροπής Ποντιακών χορών  και ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Π.Ο.Ε.).

Διδάσκει ελληνικό παραδοσιακό χορό πάνω από τριάντα χρόνια σε πολιτιστικούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας και της Πέλλας και έχει επιμεληθεί πλήθος παραστάσεων με θέμα τα ήθη και έθιμα των Ελλήνων της Μικρασιατικής Χερσονήσου.

Στη δράση του περιλαμβάνονται: συμμετοχές σε τηλεοπτικές εκπομπές σχετικές με την μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων, όπως, "Κάθε τόπος και τραγούδι", "Το Αλάτι της Γης", "Δρόμοι της Παράδοσης", "Φωτεινά Μονοπάτια", "Κυριακή στο Χωριό" κ.α.) Επίσης, έχει  συμμετοχές σε  ημερίδες  &  σεμινάρια  σχετικά  με  τον παραδοσιακό  χορό, τη μουσική , την ενδυμασία, ήθη και έθιμα των Ελλήνων σε μία προσπάθεια δια βίου εκπαίδευσης.

 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ελλήνων του Πόντου

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

Ραγκουτσάρια Καστοριάς | 2ο Βιωματικό Σεμινάριο Παραδοσιακών Χορών
06
Ιαν
2023
17:00

Καστοριά

Με χαρά σας προσκαλούμε στο 2ο Βιωματικό Σεμινάριο, αυτή τη φορά στη μαγευτική Καστοριά παίρνοντας μέρος στο έθιμο Ραγκουτσάρια!

26o Πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών
08
Ιουλ
2022
21:30
Δωρεάν

Άνθεια

Ο πολιτιστικός και επιμορφωτικός σύλλογος ''Σπάρτακος'' διοργανώνει το 26ο πανελλήνιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τραγουδιών στην Άνθεια, το τριήμερο από Παρασκευή

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.