Γεωργούλας Αναστάσιος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Γεωργούλας Αναστάσιος

Γεωργούλας Αναστάσιος
Γεωργούλας
Αναστάσιος

Ο Αναστάσιος Γεωργούλας  γεννήθηκε στην Ελάσσονα το 1965. Από τα μαθητικά του χρόνια άρχισε να ασχολείται με τους παραδοσιακούς χορούς με χοροδιδάσκαλο τον κ. Γ. Κόκκινο.  Στην ηλικία των 18 ετών μετακόμισε για σπουδές στην Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε σε διάφορες χορευτικές ομάδες ως χορευτής δίπλα σε εξαιρετικούς δασκάλους και σπουδαίους συγχορευτές. Κάποιοι από αυτούς  τους συλλόγους ήταν η χορευτική ομάδα του Παλαί Ντε Σπορ, ο Σύλλογος Αυγερινιωτών, Η Ηπειρωτική Εστία και κυρίως ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης με χοροδιδάσκαλο τον κ. Σ. Παληογιάννη.

Παράλληλα, με ομάδα χορευτών έκανε επισκέψεις  σε τόπους όπου έβλεποε τους χορευτές των χωριών σε πανηγύρια και γλέντια σε όλη την Δυτική Μακεδονία, δηλαδή στον φυσικό τους χώρο.

Ξεκίνησε να διδάσκει χορούς το 1984 στον Μ.Σ. Αρραδοσιβίων και από το 1991 συνέχισε στη Θεσσαλονίκη.  Συνεργάστηκε ως χοροδιδάσκαλος με τον Χ. Ο. Θεσσαλονίκης, με τον Σύλλογο Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης, με τον Σύλλογο Γυναικών Πανοράματος, με την Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης και με την Περραιβιακή Εστία.

Το 2001 που επέστρεψε στην γενέτειρα του την Ελασσόνα άρχισε την καταγραφή των χορών της περιοχής του. Μεταξύ αυτών, οι καταγραφές που έκανε στην Βαλανίδα, στο Μικρό Ελευθεροχώρι και στην Τσαριτσάνη, όπου καταγράφονται χοροί και τραγούδια τα οποία μάλιστα έχουν ηχογραφηθεί και εκδοθεί σε ψηφιακούς δίσκους.

Έχει συνεργαστεί με τον Σύλλογο Γυναικών Μικρού Ελευθεροχωρίου, τον Μ.Σ. Φλαμπούρου, τον Μ.Σ. Βαλανίδας, τον Μ.Σ. Αρραδοσιβίων, τον Μ.Σ. Τσαριτσάνης και τον Μ.Σ. Τυρνάβου.

Σήμερα ζει στην Λάρισα και είναι χοροδιδάσκαλος στον ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΡΙΣΑΣ καθώς και στον ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ «Η ΜΟΝΔΑΙΑ».

Πιστεύει ότι: ο χορός μπορεί να διδάσκεται πλέον σε διδακτήρια, αίθουσες και γυμναστήρια - και ευτυχώς που συμβαίνει και αυτό αλλιώς θα είχε χαθεί πολύ μεγάλο μέρος από την Ελληνική παράδοση.  Πάντα όμως ο φυσικός του χώρος ήταν είναι και θα είναι στις συγκεντρώσεις, εκεί που ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει για την διασκέδαση του, στα γλέντια, στους γάμους και στα πανηγύρια …..εκεί που ο παλιός και έμπειρος, παππούς χορευτής μπλέκει τα πόδια του με το εγγόνι του και η μετάδοση γίνεται απλά, φυσικά και αβίαστα….

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί Χοροί Θεσσαλίας
Εκεί που ο παλιός και έμπειρος, παππούς χορευτής μπλέκει τα πόδια του με το εγγόνι του, εκεί η μετάδοση γίνεται απλά, φυσικά και αβίαστα….

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.