Μεσσαριτάκης Βασίλης

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Μεσσαριτάκης Βασίλης

Μεσσαριτάκης Βασίλης
Μεσσαριτάκης
Βασίλης

Ο Βασίλης Μεσσαριτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από το Ηράκλειο της Κρήτης. Πτυχιούχος του College Of Sports Sciences, είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς. Καθηγητής στην Κρατική Σχολή Χορού Ελλάδος, εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρία Αυγουλέα-Λιναρδάτου, δάσκαλος χορού στον Πανικάριο σύλλογο «Άρτεμις Ταυροπόλος», στην Ένωση Λιοσιωτών Ιλίου και δάσκαλος και πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Χοροστάτης» Φυλής. Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με την έρευνα και τη λαογραφία με ειδίκευση στην περιοχή της Ικαρίας (Φούρνοι) ενώ συνεχίζει να κάνει γνωστό τον Ικαριακό λαϊκό πολιτισμό μέσω σεμιναρίων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Έχει ανεβάσει σε μεγάλες αθηναϊκές σκηνές μουσικοχορευτικές - παραδοσιακές παραστάσεις (σε καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία δική του ), και ασχολείται ενεργά με τη διασκευή και σύνθεση libretto σε Musicals (παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στα θέατρα « Κιβωτός», «Κάτια Δανδουλάκη», «Ακροπόλ», «Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος», Θέατρο του ΑCS Athens , Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών κ.α.).

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Η πρόβα νυφικού», «Το τρίτο στεφάνι» και έχει χορογραφήσει άλλες όπως το «Singles» με τη Μαρία Σολωμού και τον Αντώνη Καρυστινό. Έχει χορογραφήσει μουσικά τηλεοπτικά Show όπως το «Fame Story» και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές όπως «To αλάτι της γης», «Στην υγειά μας», «Ράδιο αρβύλα», «Όλοι οι καλοί χωράνε», «Στην φωλιά των Κούκου» κ.α.

Έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια του μεγαλύτερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών όλων των Ιδιωτικών Σχολείων της Αθήνας καθώς και την καλλιτεχνική επιμέλεια δύο ψηφιακών δίσκων που περιέχουν τραγούδια και χορούς από την Ικαρία, τόσο σε πρωτότυπες διασκευές όσο και στην πρώτη παραδοσιακή αυθεντική τους μορφή. Τέλος, είναι δημιουργός της ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής  «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ» στο οποίο εκτός των άλλων παίζει τσαμπούνα και κρουστά.

Οι Χοροσταλίτες δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 και η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική αλλά και η δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών τους οργάνων που παίζουν, απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Ξεκινώντας όμως από την Ικαρία πήραν και το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ και σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να χοροσταλίζει μαζί τους.

Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια βάζοντας τη δική τους υπογραφή προσπαθώντας να διατηρούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική, δηλαδή κάνουν τα δικά τους νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.

Τραγούδια επηρεασμένα από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας, που αν και πρωτότυπα, ταξιδεύεουν τον καθένα από εμάς στον τόπο του με σκοπό να αγγίξει τις καρδιές μας και να τα αγαπήσουμε. Το ύφος των τραγουδιών και το ηχόχρωμά τους περπατούν στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης πεντατονίας, στον γνώριμο ήχο των χάλκινων πνευστών, στη γη του Ορφέα, ταξιδεύουν στο Αιγαίο και φέρνουν μνήμες από τον Ερωτόκριτο. Ενώνουν τις άκρες του ελληνισμού από τον βορρά στο νότο και από τη δύση στην ανατολή.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας). Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια σε μουσικές σκηνές, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές και έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν πραγματοποιήσει 3-μουσικές δουλειές σε ψηφιακούς δίσκους, με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα αλλά και με πρωτοτυπα δικά τους με τελευταία τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό της Eurovision του 2018. Το τραγούδι αν και δεν έφτασε στη Λισσαβόνα ήταν στα 3 επικρατέστερα του ελληνικού διαγωνισμού.

 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης
Παραδοσιακοί Χοροί Στερεάς Ελλάδας/ Ρούμελης
Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί Χοροί Σποράδων
Παραδοσιακοί Χοροί Δωδεκανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Επτανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Σαλαμίνας
Παραδοσιακοί Χοροί Σαρακατσαναίων
Παραδοσιακοί Χοροί Ελλήνων του Πόντου
Παραδοσιακοί χοροί Ελλήνων Καππαδοκίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κύπρου
Παραδοσιακοί Χοροί του Ρουμλουκιού
Παραδοσιακοί Χοροί του Βοΐου
Παραδοσιακοί Χοροί Θεσσαλίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κυκλάδων

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

Στην Ικαρία «στο νησί των θεών και των χορευτών» διοργανώνει ο Πανικάριος Σύλλογος το δεύτερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών
10
Ιουν
2022
12:00

Ικαρία

Στην Ικαρία «στο νησί των θεών και των χορευτών» διοργανώνει ο Πανικάριος Σύλλογος "'Αρτεμις Ταυρόπουλος" το δεύτερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών! Οι θέσεις είναι περιορισμένες προλάβετε να κάνετε την κράτηση σας στο σεμινάριο άμεσα!

4 Εποχές | Θεατρική Χορευτική Παράσταση
05
Ιουν
2022
19:00

Κνωσσού 11, Αθήνα

Έρχεται στο Θέατρο Κνωσός 4 & 5 Ιουνίου η νέα πρωτότυπη παράσταση του Πανικάριου Συλλόγου Άρτεμις Ταυροπόλος "4 ΕΠΟΧΕΣ" που θα σας καθηλώσει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ανα Ζαχαρη

4 Εποχές | Θεατρική Χορευτική Παράσταση
04
Ιουν
2022
19:00

Κνωσσού 11, Αθήνα

Έρχεται στο Θέατρο Κνωσός 4 & 5 Ιουνίου η νέα πρωτότυπη παράσταση του Πανικάριου Συλλόγου Άρτεμις Ταυροπόλος "4 ΕΠΟΧΕΣ" που θα σας καθηλώσει, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Ανα Ζαχαρη.

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.