Μοσχίδης Γιάννης

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Μοσχίδης Γιάννης

Μοσχίδης Γιάννης
Μοσχίδης
Γιάννης

Γεννήθηκε το 1987 στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στο Αιγίνιο Πιερίας όπου και κατοικεί μόνιμα. Ο Γιάννης Μοσχίδης, δάσκαλος παραδοσιακών χορών, ήρθε σε επαφή με την ελληνική παράδοση από πολύ μικρή ηλικία, γεγονός που επηρέασε βαθιά την αντίληψή του τόσο για την έννοιά της, όσο και τη σημαντικότητα της διατήρησής της.

Η τριβή του Γιάννη με τα ελληνικά ήθη και έθιμα έγινε αβίαστα μέσω της αναβίωσής τους με φυσικό τρόπο πρώτα από την οικογένεια του και τον κοινωνικό περίγυρο. Αυθεντικά γλέντια στις χαρές και καθημερινές αυθόρμητες χειρονομίες μαθημένες από τους παλιότερους συνετέλεσαν σε μεγάλο βαθμό στην απρόσκοπτη διαμόρφωση ενός συνόλου ιδεών και αξιών.

Αργότερα, από το 2006, κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στάθηκε τυχερός μέσω της επαφής του με τον ερευνητή και χοροδιδάσκαλο, κύριο Ιωάννη Πραντσίδη. Ο Ιωάννης Πραντσίδης (επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), υπήρξε ο ουσιαστικός μυητής του όχι μόνο στη μεθοδολογία της διδασκαλίας του παραδοσιακού χορού αλλά και περεταίρω, στην έρευνα και τη γνώση της ελληνικής παράδοσης.

Κατά την πολυετή και συστηματική εμπλοκή του με τη διδασκαλία των παραδοσιακών χορών, ο Γιάννης Μοσχίδης, έχει συνεργαστεί ως κύριος δάσκαλος παραδοσιακών χορών από όλες τις πολιτισμικές ομάδες της Ελλάδας, ειδικότερα των χορών της Θράκης, με πληθώρα πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων. Συνάμα, διαγράφει ένα πλούσιο απόθεμα επιτόπιας καταγραφής - από αρκετά μέρη της Ελλάδας - στα πλαίσια των ερευνητικών του αναζητήσεων.  

Ο Γιάννης Μοσχίδης επιμορφώνεται εξακολουθητικά συμμετέχοντας συστηματικά σε σημαντικά επιστημονικά σεμινάρια χορού. Ωστόσο, έχει και ο ίδιος πλούσιο επιμορφωτικό έργο, με συστηματική διδασκαλία του χορού σε συλλόγους και ομάδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Εκτός των άλλων, ο Γιάννης Μοσχίδης από νωρίς ασχολήθηκε με την μουσική παίζοντας κρουστά με τον παραδοσιακό πρακτικό τρόπο εκμάθησης, ενώ το Θρακιώτικο τραγούδι αποτελεί ένα από τα ενδιαφέροντα του. Στο ενεργητικό του έρχονται να προστεθούν πολυάριθμες συμμετοχές σε θεματικές τηλεοπτικές εκπομπές και εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ που αφορούν κορυφαίους εκφραστές της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

Μοσχιδης Μπαλαντινακης αντετι
24
Ιαν
2021
18:30
ΔΩΡΕΑΝ

Online

Διαδικτυακό Σεμινάριο 

 

 
Παιδεία Παράδοσης
14
Σεπ
2020
18:30

Οι εγγραφές μας ξεκινάνε… Ο σύλλογος Παιδεία Παράδοσης ανοίγει τις πόρτες του για να δεχτεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι γεμάτο ήχους, βήματα και οχι μόνο. 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.