Παντζιαρίδης Γιώργος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Παντζιαρίδης Γιώργος

Παντζιαρίδης Γιώργος
Παντζιαρίδης
Γιώργος

Ο Γιώργος Παντζιαρίδης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα, όπου και πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Τα πρώτα του χορευτικά βήματα τα έκανε, στην γενέτειρά του παππού του (Μαράσια - Ορεστιάδα του νομού Έβρου).

Μαζί με τον παππού τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες αφήνοντας πίσω γονείς πήγαιναν στο χωριό, όπου και σεργιάνιζαν σε πολλά από τα πανηγύρια της περιοχής.

Το 1996 εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής στο πανεπιστήμιο τετραετούς φοίτησης (college of sports and sciences) με ειδικότητα και αριστείο πάνω στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, και δεύτερη ειδικότητα στην άσκηση και υγεία, από όπου αποφοίτησε το 2001.

Από το 1998 αρχίζει την έρευνα και καταγραφή στα χωριά του Έβρου και της βόρειας Θράκης πάνω σε τραγούδια, χορούς, ήθη και έθιμα. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 100 χωριά και ακόμη συνεχίζει μέχρι και σήμερα στο να κάνει καταγραφές.

Τα χορευτικά του βήματα οργανωμένα άρχισαν το 1996 στο πολιτιστικό σύλλογο  Δρώμενα και στο σύλλογο ποντίων ΣΕΡΡΑ όπου και έκατσε κοντά στα 10 χρόνια σε κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Ασχολήθηκε με χορευτικά στο νομό Έβρου, σε αρκετά χωριά, όπως: Πεντάλοφος, Χειμώνιο, κάτω Οινόη, Ασβεστάδες, Μεταξάδες, Σοφικό και άλλα πολλά.

Σαν δάσκαλος χορού ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα το 1996. Για τα επόμενα συναπτά έτη, η πορεία της διαδασκαλίας περιλαμβάνει μία σωρεία φορέων, όπως σχολεία Α’ βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, γυμναστήρια και συλλόγους. Σχεδόν την τελευταία δεκαετία, διδάσκει παραδοσιακούς χορούς στην Πανθρακική Ομοσπονδία Νότιας Ελλάδας, στο Σωματείο παραδοσιακών χορών και λαογραφικών ερευνών «ΧΟΡΟΠΑΙΓΝΙΟ» καθώς και στον Πολιτιστικό και λαογραφικό σύλλογος Θρακών Αττικής «Η Θράκη μας».

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και συνέδρια με βασικό θέμα τον Λαϊκό Πολιτισμό. Μεταξύ άλλων, έχει επιμορφωθεί μέσω της Δ.Ο.Λ.Τ. ( Διεθνής Οργάνωση Λαϊκής Τέχνης ) και του Κεντρικού Λυκείου Ελληνίδων στην Αθήνα για τη Θρακική παράδοση. Στο ενεργητικό του, προστίθενται και αυτόνομες διοργανώσεις χορευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στα Ελληνικά νησιά, αλλά και στην πρωτεύουσα, σε συνεργασία με τους φορείς στους οποίος είναι χοροδιδάσκαλος. 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης
Παραδοσιακοί Χοροί Ελλήνων του Πόντου

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
01
Μάιος
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
30
Απρ
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΓΛΕΝΤΙΑ
29
Απρ
2023
12:00

Ερέτρια

Σεμινάριο χορού και δύο μεγάλα γλέντια στην Ερέτρια.

Σεμινάριο Παραδοσιακού Ελληνικού Χορού στο νησί της Σίφνου
30
Ιουλ
2022
17:30

Σίφνο

Εμείς σας δίνουμε την ιδέα πέρα από διακοπές στο όμορφο νησί της Σίφνου με τους φιλόξενους ανθρώπους της και τις καταγάλανες θάλασσες, να συνδυάσετε χορό και τραγούδι παρέα με καταξιωμένους συναδέλφους χοροδιδασκάλους και έμπειρους οργανοπαίκτες. Ημερομηνία Σεμιναρίου 30/8 - 5/9.

Σελίδες

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.