Τάκης Απόστολος Κωνσταντίνος

Χορός είναι η κάθετη έκφραση
οριζόντιων επιθυμιών.

Τάκης Απόστολος Κωνσταντίνος

Τάκης Απόστολος Κωνσταντίνος
Τάκης
Απόστολος Κωνσταντίνος

Ο Αποστόλης Κωνσταντίνος Τάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, ένα αμιγές καραγκουνοχώρι του κάμπου, όπου έζησε μέχρι τα πρώτα γυμνασιακά του χρόνια. Γαλουχήθηκε με την ντόπια λαϊκή παράδοση, τους χορούς και τα τραγούδια, μέσα από μια καθαρά βιωματική διαδικασία. Σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας (1987-1991) και εισήχθη το 2008 στον Α’ Κύκλο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Παν/μίου Ιωαννίνων, με τίτλο: «Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Κοινωνία: Ιστορία – Λαϊκός Πολιτισμός». Κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου «Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρώμενων, Χορός», Ειδικότητα Χορός, Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Επιπλέον, το 2012 εισήχθη στο Π.Μ.Σ. του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., με κατεύθυνση τη Λαογραφία. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης της διπλωματικής του εργασίας.

Υπήρξε χορευτής παραδοσιακών χορών στη χορευτική ομάδα του Δήμου Καλλιθέας (1986 – 1996), το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών (1987-1992) και το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» (1996 –1999). Το 1997 ίδρυσε τον πολιτιστικό φορέα, ο οποίος από το 2013 φέρει το όνομα «ΒΑΚΧΑΙ»-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, με σκοπό τη διδασκαλία και παρουσίαση των ελληνικών παραδοσιακών χορών και δρωμένων, και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας παραστάσεις και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στο φορέα εργάζεται πλέον ως καλλιτεχνικός διευθυντής και χοροδιδάσκαλος.

Διετέλεσε χοροδιδάσκαλος σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους, δήμους, σχολεία κλπ., δραστηριότητα την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα. Έλαβε μέρος σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων & σεμιναρίων ανά την Ελλάδα με θέματα την έρευνα και διάδοση των παραδοσιακών χορών του τόπου μας. Συνεργάστηκε με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού (2005, 2007, 2009 & 2011) ως υπεύθυνος για τη διδασκαλία των ελληνικών χορών στα Ελληνόπουλα 3ης γενιάς που επισκέπτονται την Ελλάδα μέσω ειδικού προγράμματος. Συμμετείχε με τμήμα του φορέα «ΒΑΚΧΑΙ»-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», προμηθεύοντας μάλιστα τη διοργάνωση των αγώνων με έναν σημαντικό αριθμό παραδοσιακών ενδυμασιών για την κάλυψη των ενδυματολογικών αναγκών της τελετής. Διαθέτει προσωπική συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών, καθώς και αντιγράφων.

 

*Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Κατηγορίες Χορών
Παραδοσιακοί Χοροί Ανατολικής Ρωμυλίας-Θράκης
Παραδοσιακοί Χοροί Στερεάς Ελλάδας/ Ρούμελης
Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί χοροί Βλάχων
Ηπειρώτικοι Παραδοσιακοί Χοροί
Μακεδονικοί Παραδοσιακοί Χοροί
Παραδοσιακοί Χοροί Σποράδων
Παραδοσιακοί Χοροί Δωδεκανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Επτανήσων
Παραδοσιακοί Χοροί Σαλαμίνας
Παραδοσιακοί Χοροί Σαρακατσαναίων
Παραδοσιακοί Χοροί Ελλήνων του Πόντου
Παραδοσιακοί χοροί Ελλήνων Καππαδοκίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κύπρου
Παραδοσιακοί Χοροί του Ρουμλουκιού
Παραδοσιακοί Χοροί του Βοΐου
Παραδοσιακοί Χοροί Θεσσαλίας
Παραδοσιακοί Χοροί Κυκλάδων

Ενδιαφέρεστε για τον Χοροδιδάσκαλο;

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Επικοινωνία με Χοροδιδάσκαλο

Εαν ενδιαφέρεστε για τον χοροδιδάσκαλο, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Διδάσκεις παραδοσιακούς χορούς;

Εκδηλώσεις Χοροδιδάσκαλου

ΒΑΚΧΑΙ: Το γλέντι μας!
10
Απρ
2022
12:00
25 €

Την Κυριακή 10 Απριλίου διοργανώνεται γλέντι στην Ταβέρνα ''ΤΟ ΜΑΥΡΕΛΙ'' από την Εταιρία Ορχηστικής Τέχνης Βάκχα

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.