Έρευνα για τις επιπτώσεις από την πανδημία από το CIOFF® Ελλάδος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Έρευνα για τις επιπτώσεις από την πανδημία από το CIOFF® Ελλάδος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Έρευνα για τις επιπτώσεις από την πανδημία από το CIOFF® Ελλάδος και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο adeti

Η πανδημία COVID19 έχει επιφέρει την επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει προκαλέσει βασικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι συνέπειες αυτής της κατάστασης είναι ορατές σε ατομικό, αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Η τήρηση των μέτρων που ορίσθηκαν από την Πολιτεία αλλά και από τον ΠΟΥ, όπως η απομόνωση και η κοινωνική απόσταση, η τήρηση κανόνων υγιεινής, η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κ.α. κρίνεται άκρως σημαντική, όμως έχει φέρει μια νέα πραγματικότητα που ανατρέπει την κανονικότητα και τη ρουτίνα όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της μεγάλης αλλαγής εμείς οι άνθρωποι του πολιτισμού, ήρθαμε αντιμέτωποι με την αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών μας σωματείων.

Λόγω λοιπόν αυτής της κατάστασης, το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα του CIOFF® προχώρησε σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, για την διεξαγωγή έρευνας που θα αφορά τα πολιτιστικά σωματεία και η οποία σχεδιάστηκε ώστε να διερευνήσει  τις επιπτώσεις της πανδημίας λόγω του COVID19 στη λειτουργία των πολιτιστικών σωματείων, τις τάσεις μετά το τέλος της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς και να αξιολογήσει τις στάσεις όσων χορεύουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σε πολιτιστικά σωματεία στην Ελλάδα με την επανέναρξη λειτουργίας τους.

Επίσης στόχο έχει να εντοπίσει εκείνους τους παράγοντες που λειτούργησαν ανασταλτικά ως προς τη συμμετοχή των Ελλήνων σε προγράμματα Ελληνικών παραδοσιακών χορών λόγω του COVID19.

 

Σας επισυνάπτουμε δύο ερωτηματολόγια που θα θέλαμε να συμπληρώσατε το συντομότερο : 

 

- Το πρώτο αφορά στα πολιτιστικά σωματεία και θα πρέπει να συμπληρωθεί από ένα άτομο (μέλος διοικητικού συμβουλίου ή δάσκαλο) του πολιτιστικού σας σωματείου και μπορείτε να το βρείτε πατώτας στην παρακάτω εικόνα:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- και το δεύτερο αφορά στους χορευτές Ελληνικών παραδοσιακών χορών, επομένως θα πρέπει να το κοινοποιήσετε ηλεκτρονικά στους χορευτές των τμημάτων σας. Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε πατώτας στην παρακάτω εικόνα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα ερωτηματολόγια είναι σύντομα κι ευχάριστα και τα αποτελέσματα της έρευνας που θα προκύψουν, ελπίζουμε να μας δώσουν τη δυνατότητα να προτείνουμε και να διαμορφώσουμε στρατηγικές για την καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στο χώρο του πολιτισμού. Μπορείτε να κοινοποιήσετε τους σχετικούς συνδέσμους σε πολιτιστικά σωματεία της περιοχής σας. 

 

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.