Μικροί Πολιχνιώτες έφτιαξαν πεντανόστιμα ωτία μαθαίνοντας την παράδοση

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Μικροί Πολιχνιώτες έφτιαξαν πεντανόστιμα ωτία μαθαίνοντας την παράδοση

Μικροί Πολιχνιώτες έφτιαξαν πεντανόστιμα ωτία μαθαίνοντας την παράδοση

Με τη δημιουργία ωτίων από μικρούς, επίδοξους μάγειρες συμμετείχε η Ένωση Ποντίων Πολίχνης στην 1η Γιορτή Γειτονιάς Καρατάσιου, την οποία διοργάνωσε η Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς Καρατάσιου.

Ειδικότερα, η Ένωση Ποντίων Πολίχνης με τη δράση «μαθαίνω τις ρίζες μου», έφερε μικρούς και μεγάλους κοντά στην ποντιακή κουζίνα, με τη γνωστή και πετυχημένη συνταγή για τα ωτία.

Οι νέοι μάγειρες, μεταξύ 6 και 16 ετών, διασκέδασαν στο έπακρο τη διαδικασία της παρασκευής από την αρχή μέχρι το τέλος και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των κυριών του τμήματος γυναικών του συλλόγου, παρασκευάζοντας το ποντιακό γλυκό έδεσμα, το οποίο σκόρπισε τη μυρωδιά και τη γεύση του στο στρατόπεδο και μάλιστα έγινε ανάρπαστο!

Παιδιά του συλλόγου, περαστικοί και νέοι που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο των εκδηλώσεων, παρακολούθησαν τη διαδικασία παρασκευής των ωτίων με ενδιαφέρον, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολεοδομική Επιτροπή Γειτονιάς του Πάρκου Καρατάσιου αποτελείται από 18 συλλόγους και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο και έχει γνωμοδοτικό ρόλο για τα θέματα που το αφορούν. Αποτελεί θεματοφύλακα της δημόσιας χρήσης του χώρου, όπως αυτή καθορίστηκε με το εγκεκριμένο ΓΠΣ Πολίχνης και αποσκοπεί στην ενίσχυση της φωνής της τοπικής κοινωνίας και στη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του Πάρκου.

 

 

 

Πηγή

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.