Μουσική, παράδοση και χορός «έσμιξαν» στην πλατεία Ειρήνης

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Μουσική, παράδοση και χορός «έσμιξαν» στην πλατεία Ειρήνης

Μουσική, παράδοση και χορός «έσμιξαν» στην πλατεία Ειρήνης

Η κεντρική σκηνή της πλατείας Ειρήνης γέμισε με χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα την παραμονή και ανήμερα των Ελευθερίων 2023, κορυφώνοντας τις χορευτικές βραδιές για τη συμπλήρωση 103 χρόνων ελεύθερης Θράκης.

Το Σάββατο 13 Μαΐου στην κεντρική σκηνή των Ελευθερίων εμφανίστηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Περιφέρειας Άρτας «Οι Μερακλήδες», η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Οι Φιλοτέχνες», ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Όμιλος Αρμενίων Κομοτηνής, ο Σύλλογος Εβριτών Νομού Ροδόπης και η Ομάδα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών ΣΕΦΑΑ του ΔΠΘ.


Καλεσμένοι ήταν ο Χορευτικός Όμιλος Λήμνου «Ο Ήφαιστος», το Χορευτικό Συγκρότημα Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Περιφέρειας Άρτας. Την εκδήλωση συνόδεψε με τις μελωδίες του το μουσικό συγκρότημα «Ορφέας».

Το βράδυ των Ελευθερίων τις χορευτικές εκδηλώσεις άνοιξε ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής ακολουθώντας η Κρητική Αδελφότητα Νομού Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Ροδόπης «ΟΙ Θράκες», ο Μορφωτικός Σύλλογος των Εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων, ο Σύλλογος Καππαδόκων και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης «Ο Άγιος Γεώργιος Εξ Ιωαννίνων». Την βραδιά συνόδεψε το συγκρότημα «Λαλητάδες της Ροδόπης».

Πλήθος κόσμου απόλαυσε και τις δύο μουσικοχορευτικές βραδιές ενώ αρκετοί ήταν και οι Κομοτηναίοι που ανέβηκαν στην σκηνή ως μέλη κάποιου συλλόγου για να χορέψουν παραδοσιακά ακούσματα του τόπου και όχι μόνο.

 

 

 

 

 

Πηγή

 

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.