ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Βιωματικό εργαστήριο πραγματοποίησε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της ΦΕΞ σε συνεργασία με το Πλέτενο, το 1ο Γυμνάσιο Ξάνθης και τα παιδιά που φιλοξενούν από την Δανία, την Γερμανία και την Ίμβρο, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

Η δράση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 το πρωί και στράφηκε γύρω από την ιστορία του εργαλείου, της υφαντικής αλλά και συν- υφάνσεων. Τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συναντήθηκαν στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ, έστησαν έναν αργαλειό, συνεργάστηκαν μεταξύ τους αλλά και διέδρασαν με έμπειρες ντόπιες υφάντρες με στόχο όχι μόνο την αναβίωση της υφαντικής και των διαφορετικών τεχνικών αλλά και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Το υφαντό γλυπτό που φιλοτεχνήθηκε επί τόπου, από ανακυκλωμένα υλικά που διαφορετικά θα κατέληγαν στις χωματερές, κόπηκε σε μικρότερα μέρα και θα κοσμεί όλα τα σχολεία που συμμετείχαν, ως επιστέγασμα αυτής της συνεργασίας.

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 80 παιδιά από 4 χώρες, Δανία, Γερμανία, Τουρκία κα Ελλάδα. Με τα παιδιά διέδρασαν οι κυρίες Εμινέ Πέτλο, Χούσκο Χιλμιέ και Τάνια Βακαλοπούλου. Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης συντόνισε εκ μέρους της ΦΕΞ  η Δαμιανή Καραγεωργιάδου.

 

 

 

Πηγή

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.