ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μια παράδοση που ξεκίνησε το 2016 συνεχίστηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Μαΐου στην Κομοτηνή, με την μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Φιλοτεχνώντας την Ελλάδα 2023» που για ακόμα μια χρονιά επιμελήθηκε και παρουσίασε στο κοινό της περιοχής η Στέγη Πολιτισμού, Παράδοσης και Λαογραφίας «Φιλοτέχνες» στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

Ο Σύλλογος πλέον έχει κάνει θεσμό αυτή την παρουσίαση της δουλειάς που έχει γίνει στα χορευτικά τμήματα του παραδοσιακού χορού , το τμήμα παραδοσιακής χορωδίας ενηλίκων και το τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων, σε μια παράσταση με στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς όλης της χώρας.

Έτσι κατά την διάρκεια της παράστασης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και μουσικές από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων η Μακεδονία, η Φλώρινα, η Λέρος, η Ίμβρος και φυσικά την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Στην παράσταση συμμετείχαν οι μουσικοί: Αθανασιάδης Γιώργος – κρουστά Δούκας Θανάσης – Κλαρίνο Καρακατσιάνης Θάνος – ακορντεόν Κυριακάκης Δημήτρης – Γκάιντα & Τραγούδι Κυριακάκη Ρούλα – Καβάλι & Τραγούδι Παυλακάκης Περικλής – Τρομπέτα Πετράς Κυριάκος – Βιολί Τσακιράκης Κυριάκος – Λαούτο.

 

 

Πηγή

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.