Ψηφιοποίηση Κρητικών Αρχείων | Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

Όποιος δε θυμάται το παρελθόν του,
είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει.

Ψηφιοποίηση Κρητικών Αρχείων | Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

Ψηφιοποίηση Κρητικών Αρχείων | Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ)

          Oλοκληρώθηκε η δεύτερη αποστολή με κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα μακράς διάρκειας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) προς τους σεισμοπαθείς στο Αρκαλοχώρι. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομοσπονδία των Κρητών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις τοπικές αρχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, με τους Πρόεδρους των Κρητικών Σωματείων, τα Διοικητικά Συμβούλια, τα μέλη των Σωματείων και τους φίλους της Κρήτης για την συμπαράσταση στους σεισμόπληκτους.

          Παράλληλα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΠΚΣ Μανώλη Πατεράκη με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη όπου ζητήθηκαν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των πολιτιστικών δράσεων, ξεκινώντας με συνδιοργανώσεις εκδηλώσεων στο Λεκανοπέδιο Αττικής, από την Περιφέρεια και την Ομοσπονδία.

          Ακόμη ο κ. Μανώλης Πατεράκης έθεσε το θέμα της ψηφιοποίησης των αρχείων των Κρητικών Συλλόγων που με την δράση τους, κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις και την ιστορία του νησιού, ως πρεσβευτές του σε όλη την Ελλάδα. Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε να βρεθεί τρόπος για να μην χαθεί το πολύτιμο υλικό, που για χρόνια συμβάλλει στο αποτύπωμα του Κρητικού τρόπου ζωής, δίνοντας προστιθέμενη αξία και στην οικονομία της Κρήτης.

          Στην συνάντηση συμμετείχαν, ο Στέλιος Παλάσαρος, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Βύρωνα και ο Κώστας Κοτσαμπασάκης, μέλος της Ομοσπονδίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χρωμοναστηριανών Αθηνών.

 

Πηγή: Ψηφιοποίηση Κρητικών Αρχείων – GRPRESS

Share: 

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.