Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος

Η μουσική είναι ένας ηθικός κανόνας. Δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη,
απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.

Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος

Βαλκάνης Λ. Αναστάσιος
Βαλκάνης Λ.
Αναστάσιος
Τρομπέτα

Ο Αναστάσιος Βαλκάνης του Λαζάρου γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1993. Μέλος του Παραδοσιακού Συγκροτήματος «Μπάντα Της Φλώρινας Των Αδελφών Βαλκάνη» του οποίου ιδρυτής ήταν ο παππούς του Τάσος Βαλκάνης το 1960, μαζί με άλλα μέλη της ξακουστής μουσικής οικογένειας, ο Αναστάσιος όχι μόνο κουβαλά ένα ένδοξο μουσικό παρελθόν, αλλά οξύνει εξακολουθητικά τις ικανότητές του, προδιαγράφοντας ένα λαμπρό μέλλον στην παρακαταθήκη της μουσικής παράδοσης του τόπου του. 

Την πρώτη επαφή με τα πνευστά όργανα και τα πρώτα θεωρητικά μαθήματα μουσικής την είχε στην ηλικία των εφτά ετών, από τον πατέρα του Λάζαρο Βαλκάνη (Καθηγητής Μουσικής, Πτυχιούχος Κλαρινέτου και Μουσικός της Λαϊκής Παράδοσης) και πιο συστηματικά, ξεκίνησε να μαθαίνει τρομπέτα από τον Γεώργιο Κοβάτσεφσκι, από τα οχτώ του.

Είναι αριστούχος κάτοχος Διπλώματος Τρομπέτας από το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Ενοργάνωσης από το Ωδείο Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, έχει ανακηρυχθεί πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατεύθυνση Μουσικής Εκτέλεσης (Τρομπέτα).

Από μικρό παιδί  είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας, στην οποία ήταν Αρχιμουσικός-Μαέστρος ο παππούς του Τάσος Βαλκάνης. Μάλιστα, αργότερα και για δύο χρόνια, έχει διατελέσει και ο ίδιος Αρχιμουσικός-Μαέστρος στην Φιλαρμονική του Δήμου Αμυνταίου. Έχει δώσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ την Ελλάδα και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, σε αμέτρητες συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές και συναυλιακούς χώρους όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Αναστάσιος Βαλκάνης, με στόχο τη συνεχή του επιμόρφωση, έχει συμμετάσχει και σε σεμινάρια, όπως το σεμινάριο Χάλκινων Πνευστών (Πτολεμαΐδα 2003 και 2005 - διοργάνωση των Melos Brass), ή τα σεμινάρια της Ιονίου Θερινής Μουσικής Ακαδημίας στην Κέρκυρα με τους καθηγητές Σωκράτη Άνθη, Παναγιώτη Καίσαρη, James Thompson, Frits Damrow, Henrik Halen, Hans Gansch, Grec Jones, Reinhold Friedrich και Chris Martin, για εφτά συνεχόμενα χρόνια. Επίσης, έχει παρακολουθήσει Σεμινάριο Τρομπέτας με τον Γεράσιμο Ιωαννίδη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Λοιπές συμμετοχές του σε σεμινάρια με θεματικές όπως τη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» και την «Ειδική Αγωγή», τον αναδεικνύουν σε ένα μουσικό και με κοινωνικές ευαισθησίες.

Από το 2007 μέχρι και σήμερα αποτελεί μέλος του Παραδοσιακού Συγκροτήματος «Μπάντα Της Φλώρινας Των Αδελφών Βαλκάνη» του οποίου ιδρυτής ήταν ο παππούς του Τάσος Βαλκάνης το 1960. Σήμερα μαζί με τον πατέρα του Λάζαρο Βαλκάνη και τον ξάδελφο του Αναστάσιο Γ. Βαλκάνη συνεχίζουν την πορεία του συγκροτήματος με μεγάλο ζήλο και αγάπη προς την παράδοση του τόπου και όχι μόνο. Στο μεσοδιάστημα, από το 2009 έως το 2013 υπήρξε και μέλος του συγκροτήματος «Los Mujeros». 

Παράλληλα, εργάζεται στο Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας και στο Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως καθηγητής Τρομπέτας, τα τελευταία χρόνια με συνέπεια και με συνέχεια.

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι ότι, παρά το σχετικά νεαρό της ηλικίας του, η οργανοπαικτική του μαεστρία και γνώση έχουν βραβευθεί πολλαπλά από διαγωνιστικούς θεσμούς σε διεθνές επίπεδο.

 *Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση περιεχομένου χωρίς την γραπτή άδεια του adeti.gr, διαβάστε τους όρους εδώ.

Ενδιαφέρεστε για τον Μουσικό;

Επικοινωνία με Μουσικό

Επικοινωνία με Μουσικό

Εαν ενδιαφέρεστε για τον μουσικό, παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Είσαι και συ καλλιτέχνης παραδοσιακής μουσικής;

Εκδηλώσεις Μουσικού

Διήμερες εκδηλώσεις στη Δροσοπηγή Φλώρινας
14
Ιουν
2022
19:00

Κεντρική Πλατεία

Δευτέρα 13-06-2022(Αγίου Πνεύματος) και Τρίτη 14-06-2022 στην Δροσοπηγή Φλώρινας!

Διήμερες εκδηλώσεις στη Δροσοπηγή Φλώρινας
13
Ιουν
2022
19:00

Κεντρική Πλατεία

Δευτέρα 13-06-2022(Αγίου Πνεύματος) και Τρίτη 14-06-2022 στην Δροσοπηγή Φλώρινας!

Τσικνοπέμπτη στα Σέρβια Κοζάνης
24
Φεβ
2022
13:30

Σέρβια Κοζάνης στο Pizza Da Kristo

Τσικνοπέμπτη 24-02-2022 στα Σέρβια Κοζάνης

Η Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2021
13
Ιουν
2021
20:00
ΔΩΡΕΑΝ

Η Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη στα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΑ 2021, στη γιορτή λήξης,  αφιερωμένη όπως πάντα στη μνήμη της εθελόντριας του KOUZINA, Ευαγγελίας Ηλία-Σαμαρά.  

Διαβάστε

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.