ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΧΕΡΩΝ" ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΧΕΡΩΝ" ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΧΕΡΩΝ" ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
Περιγραφή
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Επιμορφωτικός & Ψυχαγωγικός Σύλλογος "Αχέρων" ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1990 στο Καναλάκι του τέως Δήμου Φαναρίου και νυν πρωτεύουσα του Δήμου Πάργας και από τότε μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο του Δήμου , αλλά και σε εκδηλώσεις που προσκαλείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου είναι ο Κος Παύλος Σωτηρίου .

Το 1992 ο Σύλλογος πρωτοπόρησε διοργανώνοντας μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση με την εμφάνιση των χορευτικών του Συλλόγου και ανεπανάληπτο γλέντι με την παρουσία των μεγαλύτερων τραγουδιστών της εποχής , όπως ο Αλέκος Κιτσάκης , ο Στέλιος Μπέλλος , ο Σάββας Σιάτρας και ο αείμνηστος Δημήτρης Βάγιας . Στο κλαρίνο ήταν ο Γιώργος Κωτσίνης και στο βιολί ο μεγάλος Αλέκος Αραπάκης. Η εκδήλωση επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά (1993) με την συμμέτοχή του Θρακιώτη Καριοφύλλη Δοϊτσίδη με τις δύο κόρες του Θεοπούλα και Λαμπριάνα. Στο κλαρίνο πάλι ο Γιώργος Κωτσίνης με τον Αλέκο Αραπάκη στο βιολί και στο Ηπειρώτικο Τραγούδι τον Δημήτρη Τσαμπά.

Από το 2001 συμμετέχει ανελλιπώς στην μεγαλύτερη γιορτή των αποδήμων Ηπειρωτών , στην Πίτα του Ηπειρώτη που λαμβάνει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας .Ο σύλλογος από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του λαμβάνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου. Ιδιαίτερη στιγμή στη ιστορία του Συλλόγου υπήρξε η συμμέτοχή στις πανελλαδικής εμβέλειας εκδηλώσεις για την αφή της φλόγας στην πανελλήνια συνάντηση εθελοντών αιμοδοτών και δωρητών σώματος που έγινε το 2013 στο Καναλάκι.

Ο Σύλλογος διατηρεί ιματιοθήκη με ιδιόκτητες παραδοσιακές στολές από την Ήπειρο , την Μακεδονία και τα Νησιά. Έχει 4 τμήματα παραδοσιακών χορών με περίπου 60 χορευτές , 2 παιδικά , ένα αρχαρίων ενηλίκων και το τμήμα των προχωρημένων ενηλίκων που λαμβάνει μέρος στις παραστάσεις. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα , φυσικά , καθώς και οι εντυπωσιακοί λαϊκοί χοροί.

Στόχος του συλλόγου είναι η διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που τόσο έχομε ανάγκη στις μέρες μας. Πιστεύουμε ότι τον επιτυγχάνουμε..

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1990
Διεύθυνση: 
ΑΧΕΡΟΝΤΟΣ 92 ΚΑΝΑΛΑΚΙ 48062
Πόλη: 
Καναλλάκι Πρέβεζας
Νομός/Περιοχή: 
Πρέβεζα
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6944887845
E-mail: 
pasok63@yahoo.gr
Social Media
Gallery
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΑΧΕΡΩΝ" ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.