Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών

Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών
Περιγραφή
Σύλλογος

Ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών ιδρύθηκε το 1873 και έως σήμερα έχει να μας παρουσιάσει μια πραγματικά αξιόλογη πορεία και ενδιαφέρουσα ιστορία. Με την άριστη συνεργασία των υπευθύνων μελών του, έχει αναλάβει κατά το παρελθόν πολλές σημαντικές πρωτοβουλίες.

Κάποιες από αυτές αποτελούν την έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας για πολλά χρόνια, η μεταφορά από τα Καλάβρυτα στο κέντρο της Πάτρας του Ιερού Λάβαρου της Αγίας Λαύρας, με αφορμή τον εορτασμό της ανασυγκρότησης και λειτουργίας της λεγόμενης "Σχολής Λαού" με πλουσιότατο μορφωτικό έργο. Με αίτημα του ο Σύλλογος μας πέτυχε την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, στο οποίο οι Καλαβρυτινοί, θα είχαν την δυνατότητα να τιμούν τους ένδοξους προγόνους τους. Παράλληλα οργάνωσε την επιτυχημένη σύνθεση χορευτικών τμημάτων στα οποία η συμμετοχή κατάφερε να ξεπεράσει και τα 700 άτομα από ηλικίας πέντε έως εβδομήντα πέντε ετών.

Σήμερα ,ο Παγκαλαβρυτινός συνεχίζει το δυναμικό του έργο με την άριστη συνεργασία των εκπροσώπων του Διοικητικού συμβουλίου και όλων των μελών του με υπομονή, μεράκι και σωστή συνεννόηση .Ο σύλλογος μας κάθε χρόνο ,πραγματοποιεί ενδιαφέρουσες και σημαντικές δράσεις με την συμπαράσταση κ συμμετοχή των συμπατριωτών μας. Παραδείγματα τέτοιων δράσεων αποτελούν οι χορευτικές παραστάσεις ,προς τιμής των πεσόντων ηρώων της χώρας μας κατά τις εθνικές μας επετείους και η συμμετοχή στις παρελάσεις με τις παραδοσιακές φορεσιές που έχει ο Σύλλογος, η προαγωγή της ιστορίας του τόπου μας και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Καλαβρύτων αλλά κ η συλλογή τροφίμων για οικογένειες σε δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την συμμετοχή των Χορευτικών μας Τμημάτων και μελών ,σε Διεθνή Φεστιβάλ στο εξωτερικό, εκδρομές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και το περίφημο ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ που διοργανώνεται το καλοκαίρι ,με πλήθος χορευτικών συγκροτημάτων τόσο από την επαρχία Καλαβρύτων όσο και από την υπόλοιπη χώρα

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1873
Διεύθυνση: 
Ν ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ 4
Πόλη: 
Πάτρα
Νομός/Περιοχή: 
Αχαϊα
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6944885870
E-mail: 
f.papatheodorou@gmail.com
Social Media
Gallery
Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.