ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ "ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ"

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ "ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ "ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ"
Περιγραφή
ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Στις 22/01 του 1980, ιδρύεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερακαρούς «ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ» από ανήσυχους και δραστήριους γηγενείς ανθρώπους του χωριού Γερακαρούς Θεσσαλονίκης. Σήμερα ο Σύλλογος αριθμεί περί τα 400 μέλη. Διαθέτει τρία χορευτικά τμήματα (Παιδικό, Αρχαρίων και Παραστάσεων) με χορευτές όλων των ηλικιών, οι οποίοι διδάσκονται χορούς απ’ όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές τις περιοχές, που εκπροσωπούν οι προσφυγικές οικογένειες του χωριού.
Διαθέτει πλούσια ιματιοθήκη με παραδοσιακές φορεσιές του Πόντου, Θράκης- Ανατολικής Ρωμυλίας, Μακεδονίας, χειμερινή και καλοκαιρινή, Μ.Ασίας και Ηπείρου. Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη σε ξεχωριστό κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου με πάνω από 2000 τίτλους βιβλίων για όλες τις αναγνωστικές κατηγορίες. Η βιβλιοθήκη συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα βιβλία, έπειτα από δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων. Στο μουσικό τμήμα του Συλλόγου, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να διδαχτούν τα παραδοσιακά μουσικά όργανα της περιοχής. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί τμήμα εκμάθησης πιάνου και αρμονίου. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα και σχέδιο λειτουργίας και τμήματος Χορωδίας.
Από το 2012 λειτουργεί το πολύ δυνατό τμήμα της Θεατρικής Ομάδας, όπου εδώ και εννιά χρόνια περιοδεύει με μεγάλη επιτυχία, ως αυτόνομος ερασιτεχνικός θίασος, σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, με συμμετοχές σε φεστιβάλ και πολιτιστικά δρώμενα. Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Γερακαρούς τελεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερακαρούς, τα «Γεράκια», και η πρώτη θεατρική απόπειρα ήταν το έργο του Ντάριο Φο, «Δε πληρώνω δε πληρώνω». Εμπνεύστρια και υπεύθυνη ομάδας από τότε μέχρι σήμερα είναι η Εύη Τανούδη. Το δεύτερο έργο που παρουσίασε, είναι «Οι Συμπέθεροι απ τα Τίρανα» των Ρέππα και Παπαθανασίου, συνέχισε με «Ξύπνα Βασίλη» του Δ. Ψαθά, κατόπιν με το «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον και το τελευταίο έργο της σεζόν είναι «Οι Θαλασσιές οι Χάντρες» του Γιάννη Δαλιανίδη ειδικά διασκευασμένο με θεατρική απόδοση.
Έχει πραγματοποιήσει πλήθος επιτυχημένων παραστάσεων σε περιοδείες σε όλο το Νομό Θεσσαλονίκης και έχει συμμετάσχει σε αρκετά φεστιβάλ του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στα ετήσια θεατρικά φεστιβάλ του Δήμου Λαγκαδά.

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1980
Διεύθυνση: 
Γερακαρού
Πόλη: 
Θεσσαλονίκη
Νομός/Περιοχή: 
Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6989276594
E-mail: 
tagerakia1980@gmail.com
Social Media
Videos
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.