"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης

"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
Περιγραφή
Πολιτιστική Εταιρεία

Η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» δραστηριοποιείται από το 1997 στον χώρο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, παρέχοντας υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης. Σκοπός της είναι η μετουσίωση της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς στο παρόν, μέσα από τους άξονες χορός, μουσική και παραδοσιακή φορεσιά.

Σημαντικές παραστάσεις ως κύριων διοργανωτών αλλά και ως συμμετεχόντων σε φεστιβάλ χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα και το εξωτερικό σηματοδοτούν την πορεία μας στον χώρο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού. Σημείο αναφοράς αποτελεί η καλλιτεχνική δημιουργία ΠΑΡΑΛΟΓαί/ές τον Απρίλιο 2016 στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Τελετής Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας «RIO 2016» στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ο φορέας συμμετείχε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», προμηθεύοντας τη διοργάνωση με παραδοσιακές ενδυμασίες, καθώς διαθέτει συλλογή αυθεντικών παραδοσιακών ενδυμασιών και αντιγράφων τους.

Τον Ιούνιο 2018 η παιδική παράσταση «ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΡΑΒΙ» με την κοινωνικά ευαίσθητη θεματολογία της ανέδειξε το μείζον προσφυγικό θέμα της περιόδου και την αποδοχή της διαφορετικότητας και χρησιμοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, ως παράδειγμα θεματικής παράστασης στο πλαίσιο εισήγησης στο Μ.Π.Σ. «Αθλητικός Τουρισμός, Διοργάνωση Δρώμενων, Χορός» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο φορέας συμμετέχει κάθε χρόνο στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές του Δήμου Καλλιθέας και του Δήμου Αθηναίων. Σε περαιτέρω συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, από το 2009 διοργανώνει παραστάσεις στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου ΑΝΝΑ & ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΑ, η τελευταία εκ των οποίων ήταν η παιδική μουσικοθεατρική παράσταση «ΣΤΗΣΑΝ ΤΡΕΛΟ ΧΟΡΟ ΤΑ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΑ» τον Ιούνιο 2019.

Η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων κάθε Σεπτέμβρη στην περιοχή της Χαροκόπου στην Καλλιθέα έχει συμβάλει στην πολιτιστική τόνωση του βόρειου τμήματος της πόλης και ήδη τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, το Σεπτέμβρη 2019 παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η μουσικοθεατρική παράσταση «Ο ΠΡΑΜΑΤΕΥΤΗΣ». Μάλιστα, από τον Σεπτέμβριο 2020 οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις καθιερώθηκαν και επισήμως από τον Δήμο Καλλιθέας με την ονομασία ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΑ, ονομασία που είχε προταθεί εξ αρχής από τον φορέα.

 

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1997
Διεύθυνση: 
ΤΚ 17676
Πόλη: 
Καλλιθέα Αττικής
Νομός/Περιοχή: 
Αττική
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6937474550
E-mail: 
vacchae@gmail.com
Social Media
Gallery
"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
"ΒΑΚΧΑΙ" Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.