ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Περιγραφή
Πολιτιστικός Σύλλογος

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ιδρύθηκε από πόντιους 1ης και 2ης γενιάς με σκοπό την διατήρηση και διάδοση της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου. Απαριθμεί περίπου 900 μέλη.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 10 στρεμμάτων στην περιοχή Πανόραμα στην πόλη της Βέροιας, του Νομού Ημαθίας. Διαθέτει υπερσύγχρονο Πνευματικό Εκθεσιακό Κέντρο, φιλοξενώντας όλο τον χρόνο εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής. Στους ίδιους χώρους στεγάζει, ίσως ,μία από τις πιο οργανωμένες ιματιοθήκες παραδοσιακών φορεσιών στον Ελλαδικό χώρο. Λειτουργεί γραμματεία σε καθημερινή βάση και βιβλιοθήκη με μεγάλο αριθμό βιβλίων κυρίως ποντιακού περιεχομένου. 

Στον σύλλογο λειτουργούν τμήματα θεάτρου, ποντιακής διαλέκτου, εκμάθησης ποντιακών χορών (παιδικό, εφηβικό,παραστάσεων αρχαρίων ενηλίκων), μουσικών οργάνων (λύρας, χειλιαβρίν, νταουλιού, αγγείου) , αιμοδοσίας, παρασκευής ποντιακών φαγητών, κατασκευών.

Εκδίδει από το 1989 την εφημερίδα "ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ", η οποία πλέον εκδίδεται μόνον σε ηλεκτρονική μορφή, κάθε μήνα. Καθόλη την διάρκεια του χρόνου οργανώνει εκδηλώσεις (ετήσιος χορός, θερινές εκδηλώσεις, έθιμο μωμόγερων, εκδηλώσεις μνήμης για την γενοκτονία των Ποντίων), συμμετέχει σε εκδηλώσεις (φεστιβάλ σε όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό). Διοργανώνει σεμινάρια, όπως φορεσιών του Πόντου, παραδοσιακών χορών απ ΄όλη την Ελλάδα.

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1955
Διεύθυνση: 
Λάμπρου Πορφύρα 1, Πανόραμα
Πόλη: 
Βέροια
Νομός/Περιοχή: 
Ημαθία
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
2331072060
E-mail: 
info@elverias.gr
Social Media
Gallery
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.