ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ " Ο ΠΥΡΣΟΣ"

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ " Ο ΠΥΡΣΟΣ"

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ " Ο ΠΥΡΣΟΣ"
Περιγραφή
Σύλλογος

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Φιλιατρών «Ο ΠΥΡΣΟΣ» ιδρύθηκε το 1958, είχε και έχει πλούσια πολιτιστική δράση και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο το Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο, δωρεά στον σύλλογό μας από τον αείμνηστο ομογενή ευεργέτη και συμπολίτη μας Χαράλαμπο Φουρναράκη. Διαθέτει αίθουσα 200 θέσεων με σκηνή και οθόνη κινηματογράφου και φιλοξενεί επι πολλά χρόνια θεατρικές παραστάσεις.

Σε αίθουσα του Φουρναράκειου υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός τόμων αξιόλογων βιβλίων που δεν έχει αξιοποιηθεί ως δανειστική βιβλιοθήκη τα τελευταία χρόνια, για λόγους καθαρά μη οικονομικής στήριξης. Από το φθινόπωρο όμως θα λειτουργήσει ως παράρτημα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας σε σύγχρονη μορφή με ηλεκτρονική καταγραφή και υποστήριξη, καταρχήν η παιδική βιβλιοθήκη και αργότερα των ενηλίκων.

Στις εγκαταστάσεις του ο Πυρσός φιλοξενεί τμήμα σκάκι μέλος της Πανελλήνιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας με πάρα πολύ σημαντικές διακρίσεις Από το 1990 λειτουργούν τμήματα παραδοσιακών χορών με έντονη παρουσία στην περιοχή μας και συμμετοχή σε φεστιβάλ σε πολλές πολεις της Ελλάδας.
Ο σύλλογος διοργανώνει εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις για πολλά θέματά που άπτονται της παιδείας, της υγείας του πολιτισμού και πολλών άλλων κοινωνικών θεμάτων συμμετέχοντας στην ανάπτυξη του πολιτισμού του δήμου μας και της ευρύτερης περιοχής.

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
1958
Διεύθυνση: 
Φουρναρακη Φιλιατρα
Πόλη: 
ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ
Νομός/Περιοχή: 
Μεσσηνία
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6973201685
E-mail: 
pirsosfiliatra@gmail.com
Social Media
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.