Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

Ο πολιτισμός δεν κληρονομείται,
κατακτάται.<

Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού

Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού
Περιγραφή
Σύλλογος

Από το 2001 μέχρι και σήμερα, ο Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού συνεχίζει με σταθερή και δυναμική πορεία, ταπεινότητα και βαθιά αγάπη για το μεγαλείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τόσο τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες όσο και τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. Πολλές από τις εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν από το Σύλλογο, κατάφεραν να εξελιχθούν και να παγιωθούν χρόνο με το χρόνο φροντίζοντας συνεχώς για τη βελτίωση τους.

Ο Σύλλογος μέσα από τις δραστηριότητες του ενισχύει, προβάλλει και στηρίζει κάθε μορφή τέχνης, κάθε τρόπο έκφρασης και δημιουργίας. Θέατρο, Μουσική, Χορός, Τραγούδι, Φωτογραφία, Ζωγραφική, Χειροτεχνία.. Προβάλλει, με κάθε δυνατό τρόπο, το Λαογραφικό - Ιστορικό Στοιχείο του Ωρωπού. Στις 20 Ιουλίου 2021 πραγματοποίησε τα εγκαίνια της «Λαογραφικής Στέγης Ωρωπού» Στο χώρο του Συλλόγου στεγάζεται δανειστική βιβλιοθήκη & πολυθεματικό αρχείο φωτογραφιών.Επίσης φιλοξενούνται ποικίλες εκθέσεις και οργανώνονται κατά καιρούς καλέσματα γευσιγνωσίας.

Στο Σύλλογο λειτουργούν τμήματα: Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών (για όλες τις ηλικίες), Μοντέρνου Χορού, Χορωδίας (με παραδοσιακό - έντεχνο τραγούδι), Θεατρικών Ομάδων, Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας και εκμάθησης Σκάκι. Παράλληλα, συμμετέχει: σε πανελλήνιες διοργανώσεις λαϊκού πολιτισμού, σε προγράμματα ανταλλαγής, σε εκθέσεις και αγώνες σκάκι. Ο Σύλλογος από το 2015 εκδίδει εφημερίδα με το τίτλο «ΟΜΗΡΙΚΗ ΓΡΑΙΑ».

Με επιμονή, υπομονή, δουλειά και ενθουσιασμό ο Σύλλογος μέχρι σήμερα κατορθώνει να ξεπερνά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, που υπάρχουν, και συνεχίζει με συνέπεια και στόχο τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

Πληροφορίες
Έτος Ίδρυσης: 
2001
Διεύθυνση: 
Λεωφόρος Υποσμηναγού Νικ.Παρούση (έναντι ιερού ναού Αγίου Ανδρέου)
Πόλη: 
Σκάλα Ωρωπού
Νομός/Περιοχή: 
Αττική
Επικοινωνία
Τηλέφωνο: 
6970848013
E-mail: 
syllogosskalasoropou@gmail.com
Social Media
Videos
Gallery
Πολιτιστικός & Πνευματικός Σύλλογος Σκάλας Ωρωπού
Εκπροσωπείς φορέα παράδοσης & πολιτισμού;

info@adeti.gr

www.adeti.gr

Newsletter

Newsletters

Newsletters

Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.